maandag 24 januari 2011

Salami

Oke allemaal, nog 4 weken te gaan, en voor iemand als ik betekent dat: al bijna inpakken geblazen haha! In mijn hoofd ga ik al een beetje terug naar Nederland, voorbereiden hoe het leven daar alweer zal zijn, net zoals ik al n paar maandjes in Thailand zat in mijn fantasie voordat we maar in het vliegtuig zaten.
Ik vraag me af hoe alle mooie zwangeren eruit zien die we in Nederland hebben achtergelaten, Maaike, Leonie en Babet en wanneer de eerste baby geboren zal worden, nog voordat we thuis komen! En of er nog eentje stiekem zwanger zal zijn, maar pssst dat is een geheim, en ik ben het natuurlijk niet zelf! Allemaal duimen.......en nog meer duimen.........Hier in ons luxe hotel-leven worden we heerlijk verwend. S'ochtend na het wakker worden kunnen we om half negen terecht voor het ontbijt dat op het dak in een mooi restaurantje met uitzicht op zee en palmen wordt geserveerd door n allerliefste Tai (zo heet ze echt) en het aardigste kokkie van wie we de naam niet zo goed kunnen onthouden. Die roepen in koor: Salami! Want de hele staf (en dat zijn er nogal wat ondanks dat er maar 5 kamers zijn die nauwelijks bezet zijn) vindt Salome helemaal geweldig en noemen haar dus Salami. En Salami vindt hun ook helemaal geweldig, met als gevolg dat wij rustig ons krantje kunnen lezen en genieten van lekkere vegetarische Thaise soep met superverse groenten en lokaal fruit als guave en watermeloen. Salami en de meisjes praten eigenlijk niet, het zijn prachtige oosterse meisjes met zeer veel innerlijke rust en er ontstaat n soort mime als ze met hen speelt, ze noemt hen allemaal 'mijn vriendin'. Het is leuk om te zien en ik denk dat kinderen het leuk vinden om met kinderen, dieren en andere volwassenen te spelen en leren in hun leven.
Ik hoor Salami komen en verstuur snel dit bericht, tot n andere keer!
Amira

1 opmerking:

  1. Leuk leuk leuk... Check bijna dagelijks jullie avonturen. Misschien een leuk bezoekje waard: http://www.rasayanaretreat.com ?
    (raw food in thailand) enjoy, RS

    BeantwoordenVerwijderen